top of page

Նշվել են մատչելի մթերք, որը նպաստում են քաղցկեղի կանխարգելմանը

Էնդոկրինոլոգ Նատալյա Լազուրենկոն բացատրել է, որ բրոկկոլիի կանոնավոր օգտագործումն օգնում է կանխել քաղցկեղը, ինչպես նաև բարելավում է աղիների աշխատանքը։

Մասնագետի խոսքով՝ արտադրանքը պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ, որոնք անհրաժեշտ են քաղցկեղի դեմ պայքարելու համար, ուստի բրոկոլին համարվում է քաղցկեղի ուժեղ պաշտպան։

Բանջարեղենն ազդում է բջիջների ընդհանուր վիճակի վրա՝ պաշտպանելով դրանք և երկարացնելով ակտիվ կյանքը՝ առանց տարբեր մուտացիաների առաջացման։

Նատալյա Լազուրենկոն «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում ավելացրել է, որ բրոկկոլին ինսուլինի կտրուկ բարձրացում չի առաջացնում, և, հետևաբար, այն կարելի է ուտել առանց առողջությանը վնաս պատճառելու։

Բացի այդ, բանջարեղենը պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ։ Այս սննդանյութը անհրաժեշտ է ստամոքս-աղիքային կայուն աշխատանքի և աղիների առողջ միկրոբիոմի համար:

Բրոկկոլին հիանալի տարբերակ է դետոքսի համար։ Բժշկի խոսքով՝ արտադրանքը կարող է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները։ 

bottom of page